категорії: блоґ-запис

Слуги народу, яким ми платимо зарплату

теґи: Disco Radio Hall, Мандарин
Якщо ви сьогодні заплатили за оренду місця під бізнес, зробили купу дозволів і комунікацій, що їх владні структури вимагали поруч із "добровільними" послугами типу за власний кошт полагодити муніципальну власність- це ще не означає, що сьогодні влада не прийде і не забере у вас місце для бізнесу.
Мій добрий друг Ростислав, власник кораблика на Набережно-Хрещатицькій, розповів, як чиновники прийшли і сказали таким самим власникам корабликів що, мовляв, продавайте своє майно нам за три копійки, бо однаково ми тут свої лодчонкі поставим, уж больно місце хароше. Ну а хто здивувався і пішов в міліцію – з того посміяліся і мовчки кораблі відтягли. ну, коротше, історія довга, розкажу лише улюблений епізод: до відшвартованого Мандарину на моторному катері підплив міліціонер і став виносити з корабля комп"ютери, на крики персоналу(якому не дали навіть забрати свої речі)не зважав, а побачивши,що його знімають на камеру- повикидав оргтехніку в Дніпро..
Звісно, розважальні заклади то не книгарні, на захист яких кинуться поети, але я сором"язливо зауважу: саме власники Мандарину пару років тому не мєшкая дали купу тисяч доларів на видавництво антології "Дві тонни", тоді як наші уважаємі міністерства наотрєз відмовили.
я не кажу що кораблі на набережній неабияк прикрашають європейську столицю, але ж страшно і прикро, що бізнес в цій країні неможливий, якщо тільки ти не якась сволоч Ось ролик- наївний, звісно, та главноє фактаж